Tee itse maukkaita mantelicroisantteja edellispäivän croissanteista
Tässä artikkelissa kerromme, miten teet edellispäivän croissanteista helposti suussasulavia mantelicroissantteja!
Näitä tarvitset (neljän mantelicroissantin valmistukseen)
Vaihe 1
4 kokonaista edellispäivän croissanttia
2 rkl taloussokeria
2 dl vettä
Vaihe 2
100 g taloussokeria
100 g mantelijauhoja
1 tl suolaa
100 g suolatonta voita
2 kananmunaa
50 g mantelilastuja
30 g tomusokeria
Vaihe 1: Sokeriliemi
Kaada kattilaan vesi ja sokeri. Kiehauta keskilämmöllä ja keitä 1 minuutti sekoittaen, jotta sokeri liukenee. Ota kattila pois levyltä ja anna jäähtyä.
Vaihe 2: Mantelikerma
Voin tulee olla pehmeää, jotta pystyt käsittelemään sitä.
Laita sokeri, mantelijauho, suola ja voi monitoimikoneen kulhoon ja sekoita hyvin.
Lisää mantelijauhot ja munat yksitellen ja sekoita, kunnes saat kermaisen seoksen. Voit myös käsitellä mantelikermaa käsin lastalla.
Vaihe 3: Mantelitäyte
Laita uunipellille valmiiksi leivinpaperia.
Leikkaa leipäveitsellä croissantit kahtia jakamatta niitä kokonaan.
Croissantin pinnan tulee olla melko kostea.
Levitä kaksi ruokalusikallista mantelitäytettä sisälle. Aseta croissant uunipellille ja toista sama muille croissanteille.
Levitä ruokalusikallinen mantelitäytettä jokaisen croissantin päälle ja ripottele mantelilastuja.
Vaihe 3: Paistaminen
Kuumenna uuni 180 asteeseen.
Paista 12–15 minuuttia, kunnes mantelitäyte on kiinteytynyt ja kullanruskea.
Ripottele päälle lopuksi tomusokeria.
Bon appetit! 🥐