Tee itse maukkaita mantelicroisantteja edellispäivän croissanteista

Mantelicroissantit ovat tällä hetkellä todella suosittuja. Mutta tiesitkö, että mantelicroissantit keksittiin alunperin vähentämään hävikkiä?

 almond-featured

 

Tässä artikkelissa kerromme, miten teet edellispäivän croissanteista helposti suussasulavia mantelicroissantteja!

Näitä tarvitset (neljän mantelicroissantin valmistukseen)

 

Vaihe 1

4 kokonaista edellispäivän croissanttia

2 rkl taloussokeria

2 dl vettä


Vaihe 2

100 g taloussokeria

100 g mantelijauhoja

1 tl suolaa

100 g suolatonta voita

2 kananmunaa

50 g mantelilastuja

30 g tomusokeria

 

Vaihe 1: Sokeriliemi

Kaada kattilaan vesi ja sokeri. Kiehauta keskilämmöllä ja keitä 1 minuutti sekoittaen, jotta sokeri liukenee. Ota kattila pois levyltä ja anna jäähtyä.

 

Vaihe 2: Mantelikerma

Voin tulee olla pehmeää, jotta pystyt käsittelemään sitä.

Laita sokeri, mantelijauho, suola ja voi monitoimikoneen kulhoon ja sekoita hyvin.

Lisää mantelijauhot ja munat yksitellen ja sekoita, kunnes saat kermaisen seoksen. Voit myös käsitellä mantelikermaa käsin lastalla.

 

Vaihe 3: Mantelitäyte

Laita uunipellille valmiiksi leivinpaperia.

Leikkaa leipäveitsellä croissantit kahtia jakamatta niitä kokonaan.

Croissantin pinnan tulee olla melko kostea.

Levitä kaksi ruokalusikallista mantelitäytettä sisälle. Aseta croissant uunipellille ja toista sama muille croissanteille.

 

almond croissant

 

Levitä ruokalusikallinen mantelitäytettä jokaisen croissantin päälle ja ripottele mantelilastuja.

 

Vaihe 3: Paistaminen

Kuumenna uuni 180 asteeseen.

Paista 12–15 minuuttia, kunnes mantelitäyte on kiinteytynyt ja kullanruskea.

Ripottele päälle lopuksi tomusokeria.

 

Bon appetit! 🥐

Tutustu Krustin leivonnaislaatikoihin
Krusti kiittää! Liitämme sinut postituslistallemme!
Hupsista, jokin meni vikaan lomakketta lähettäessä.
Yhteystiedot
Krusti Foods Oy
info@krusti.fi
Ateriamme
Toimitus
Lupauksemme
Meistä
Tietosuoja
Ehdot
© 2020 Krusti Foods Oy. Tilaa kotiin laadukasta ja nopeasti valmistuvaa ruokaa.